Maraton életre-halálra

 2009.09.23. 18:56

Maraton életre-halálra

(Marathon Man)

 

Főszereplők:

Dustin Hoffman (Babe/Thomas Madington Levy)
Sir Laurence Olivier (Dr. Christian Zell)
Roy Scheider (Doc Levy)
Marthe Keller (Elsa)

 Kiemelten ajánlott Film!

 

 

 

 

Rövid törénet:

Dustin Hoffman egyetemista, akit bátyjának különös múltja összehoz egy volt második világháborús német katonával/orvossal.  Dustin  Hoffman kénytelen menekülni a volt katona elől, és "maratoni" futásba kezd élete megmentéséért...

Jelentősebb Főszerepek:

Dustin H.: Ebben a filmben szerintem nagyon alakít. Jól játsza a fiatal, apja halálába nem belenyugvó, majd a náci katona által üldözött menekülő ember szerepét. Egy ötös skálán ötöst érdemel.

Dr. Christian Zell ("Der weiße Angel"): Nagyon jó. A "fogvizsgálós-kínzós" rész nagyon durva.  Hitelesen játsza az egykori kegyetlen tiszt szerepét.

Izgalom:

Ebben a filmben izgalomban nincs hiány. Szerintem nem lehet rajta unatkozni.

 

Összegzés:

Nagyon jó film. Kiemelten ajánlott azoknak, akik szeretik az elgondolkodtató, de izgalmakban sem szegény filmeket. Ha kategorizálni szeretnénk, akkor azt mondanám, hogy akció, de ettől jóval több. Nem tipikus akciófilm kategória.

 

2009. szeptember

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertekeles.blog.hu/api/trackback/id/tr71402447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása